Σταγονοειδής ψωρίαση

Η σταγονοειδής ψωρίαση είναι η φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος κατά την οποία εμφανίζονται ερυθρότητα και μικρές, κόκκινες κηλίδες σαν σταγόνες  στα άνω και κάτω άκρα, το δέρμα της κεφαλής και τον κορμό.

Η πραγματική αιτία είναι άγνωστη. Έρευνες δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοάνοση διαταραχή.

Ορισμένες βακτηριακές λοιμώξεις, όπως εκείνες που εμπλέκονται βακτήρια που είναι γνωστά ως στρεπτόκοκκοι, έχουν ταυτοποιηθεί ως πιθανοί παράγοντες ενεργοποίησης.

Εκλυτικοί παράγοντες για την εμφάνιση, συντήρηση ή υποτροπή της νόσου αποτελούν το τραύμα, τα φάρμακα, οι λοιμώξεις, οι μεταβολικοί και ορμονικοί παράγοντες, το στρές, το αλκοόλ, το  κάπνισμα.

Τυπικά  η φλεγμονώδης πάθηση επηρεάζει παιδιά και ενήλικες ηλικίας κάτω από  30 ετών και δεν είναι μεταδοτική.

Η διάγνωση της ψωρίασης είναι κυρίως κλινική εξαιτίας της τυπικής κλινικής της εικόνας. Σε αμφίβολες περιπτώσεις η βιοψία του δέρματος επιβεβαιώνει την διάγνωση.

Πηγές

World Health Organization, Global Report on Psoriasis 2016 https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/204417/9786188285507gre…

 

 Accessed October 2020

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.