Παιδομικροβιολογικό – Παιδιατρικοί Υπέρηχοι

To  Meganalysis υποδέχεται τους μικρούς μας επισκέπτες διαθέτωντας αιμολήπτες με πολυετή εμπειρία, ώστε η διαδικασία της αιμοληψίας να γίνεται γρήγορα και ανώδυνα.

Το Μικροβιολογικό Τμήμα των Διαγνωστικών Εργαστηρίων Μeganalysis σας ενημερώνει για την σημασία της προετοιμασίας του παιδιού πριν από την αιμοληψία.

Οι γονείς θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι πριν, κατά την διάρκεια και μετά την αιμοληψία του παιδιού. Ακόμα και αν το παιδί δεν συνεργάζεται, κλαίει ή παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, οι ίδιοι οφείλουν να παραμένουν ήρεμοι και να μην δείχνουν την συναισθηματική τους φόρτιση.

Τονίζουμε πως ακόμα και αν ίδιοι φοβούνται την διαδικασία της αιμοληψίας ή έχουν άγχος για τα αποτελέσματα των εξετάσεων των παιδιών τους, ο πανικός δεν βοηθά το παιδί, και την διαδικασία της αιμοληψίας.

Οι γονείς θα πρέπει να εμπιστευτούν τους έμπειρους αιμολήπτες που δεν έχουν σκοπό να βλάψουν το παιδί, απλώς να πάρουν την κατάλληλη ποσότητα αίματος με ορθό τρόπο, έτσι ώστε να μην επηρρεαστεί και το αποτέλεμα μιας εξέτασης από την αιμοληψία.

Γονείς και αιμολήπτες χρειάζεται να συνεργαστούν προκειμένου το παιδί να καταννοήσει ότι ή όλη διαδικασία της αιμοληψίας είναι κάτι που γίνεται με σκοπό τον έλεγχο της υγείας που είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Οι αιμολήπτες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού θα συστήσουν στο γονέα τον τρόπο που θα κρατήσουν το παιδί τους προκειμένου να γίνει η αιμοληψία.

Στον χώρο της αιμοληψίας δεν επιτρέπεται να βρίσκονται πολλά άτομα γιατί το παιδί αισθάνεται άγχος.

Το παιδί μπορεί να κλάψει, να φωνάξει ή να αρνηθεί να γίνει η διαδικασία της αιμοληψίας. Όμως ο γιατρός έχει συστήσει για κάποιο λόγο τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια και την καλή υγεία του παιδιού. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι γονείς και να υποκύπτουν στις αντιδράσεις των παιδιών.

Επίσης κατά την εισαγωγή της βελόνας, στην διαδικασία της αιμοληψίας, η αίσθηση του πόνου είναι αμελητέα, κατά την διάρκεια της λήψης αίματος, τείνει να γίνει μη αισθητή και στο τέλος με την εξαγωγή της βελόνας, η αίσθηση του πόνου, επίσης αμελητέα.

Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι γίνεται σωστή ακινητοποίηση του άκρου που θα γίνει η αιμοληψία και του σώματος του παιδιού. Γιατί το παιδί έχοντας άρνηση για την αιμοληψία μπορεί να θελήσει να τραβήξει το χέρι του, την ώρα της αιμοληψίας και να τραυματιστεί.

Μπορεί επίσης να αυτοτραυματιστεί χρησιμοποιώντας άλλα μέλη του σώματος του προσπαθώντας “να κρυφτεί από την βελόνα”. Για αυτό είναι απαραιτητο οι γονείς να εμπιστευονται τον αιμολήπτη, να τον ακούν και να συνεργάζονται μαζί του.

Πριν γίνει η αιμοληψία μιλήστε στο παιδί για την διαδικασία. Όσο μικρό και αν είναι, θα καταλάβει γιατί πάμε να κάνουμε την εξέταση, εάν το εξηγήσουμε με λόγια απλά-κατάλληλα προς την ηλικία του.

Η αιμοληψία θα μας δώσει στοιχεία για την παρακολούθηση της υγείας του παιδιού, είναι απαραίτητη και καλό θα είναι να προετοιμάζουμε τα παιδιά μας…

Επίσης στο διαγνωστικό μας κέντρο εκτελούνται Παιδιατρικοί Υπέρηχοι. Η Επιστημονική ομάδα υποδέχεται και προετοιμάζει τα παιδιά για Υπέρηχο Άνω και Κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς, μαλακών μορίων, Triplex αγγείων.

Η ιατρική ομάδα μας:

Μπαϊμπά Στέλλα
Ιατρός Βιοπαθολόγος
Επιστημονικά Υπεύθυνη Μικροβιολογικού Τμήματος  Meganalysis

 

Αντωνίου Αντώνιος
Στρατιωτικός Ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθυντής Ανοσολογικού Εργαστηρίου 401 Γ.Σ.Ν.Α.
Επιστημονικά Υπεύθυνος Μικροβιολογικού Τμήματος Meganalysis

 

Νεοφύτου Γιάννης
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης
Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος γενικών Υπερήχων  Νοσοκομείου Υγεία
Επιστημονικά Υπεύθυνος Απεικονιστικού Τμήματος (Υπέρηχοι) Μeganalysis

 

Φραγκιουδάκη Ιωάννα
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης
Επιστημονικός Συνεργάτης Ακτινολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου
Επιστημονικά Υπεύθυνη Ακτινολογικού Τμήματος Μeganalysis

 

Βανταράκης Εμμανουήλ
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης
Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος γενικών Υπερήχων  Νοσοκομείου Υγεία

Επιστημονικά Υπεύθυνος Απεικονιστικού Τμήματος (Υπέρηχοι) Μeganalysis

 

Φλέσσας Κωνσταντίνος

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

 

Μπιρμπανάγος Χρήστος

Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, Διευθυντής του τμήματος του Μαστού 401 Γ.Σ.Ν.Α.

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.