Τρόπος συλλογής ούρων 24ώρου

Παρακαλoύμε διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες με προσοχή ώστε να είστε σίγουροι ότι ακολουθείτε τη διαδικασία σωστά.

Μην ξεχνάτε ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης βασίζεται στο συνολικό όγκο του δείγματος που αποβάλλεται από τον οργανισμό σας κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Η πρώτη πρωινή ούρηση, μετά το πρωινό σας ξύπνημα δεν συλλέγεται. Από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει η διαδικασία της συλλογής. Τη δεύτερη ούρηση καθώς και όλες τις υπόλοιπες θα τις συλλέξετε στο ειδικό δοχείο που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Συλλέγετε μέχρι και την πρώτη πρωινή ούρηση της επόμενης μέρας. Η πρώτη πρωινή ούρηση της πρώτης και δεύτερης ημέρας πρέπει να είναι την ίδια  ώρα. Αν χρειαστεί χρησιμοποιείστε και δεύτερο δοχείο. Προσοχή! Καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής των ούρων δεν πρέπει να παραλείψετε καμία ούρηση διότι η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί. Είναι πολύ σημαντικό  τα ούρα να φυλάσσονται στο ψυγείο.
Φροντίστε να μην ουρήσετε κατ ευθείαν στο ειδικό συλλέκτη αλλά πρώτα σε κάποιο καθαρό δοχείο και στη συνέχεια μεταγγίστε τα ούρα στο μπουκάλι συλλογής. 

Τι κάνετε αφού ολοκληρώσετε τη συλλογή

1. Ελέγξτε εάν το καπάκι είναι καλά σφιγμένο , έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά απώλεια.
2. Μεταφέρετε το δοχείο με προσοχή τυλιγμένο σε σακούλα στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ο εξεταζόμενος οφείλει να ενημερώσει τον ιατρό για το αν ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή ώστε να δοθούν οι  κατάλληλες συμβουλές για τη σωστή διενέργεια της συλλογής.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.