Σύνδρομο Sweet

Το σύνδρομο Sweet ή  αλλιώς οξεία εμπύρετη ουδετεροφιλική δερμάτωση χαρακτηρίζεται από αιφνίδιο πυρετό, λευκοκυττάρωση και ευαίσθητες, επηρμένες, ερυθηματώδεις και καλώς περιγεγραμμένες βλατίδες και πλάκες, ιστολογικά αποτελούμενες από ουδετεροφιλικές διηθήσεις.

Τα εργαστηριακά ευρήματα της ιστολογικής εξέτασης, της μέτρησης της αύξησης της ταχύτητας καθίζησης ερυθρών, της αύξησης του αριθμού λευκών και ουδετεροφίλων, της αύξησης της αλκαλικής φωσφατάσης και των ηπατικών ενζύμων, του προσδιορισμού της πρωτεινουρίας, επιβεβαιώνουν την διάγνωση.

Ακόμα, οι ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις μπορεί να παρατηρηθούν και σε εξωδερματικές περιοχές με την μορφή στείρας ουδετεροφιλικής φλεγμονής, όπως στα οστά, το έντερο, το ήπαρ, την αορτή, τους πνεύμονες και τους μυς.

Πηγές

Johnson ML, Grimwood RE. Leukocyte colony stimulating factors: A review of associated neutrophilic dermatoses and vasculitides. Arch Dermatol 1994; 130:77-81

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.