“Σημεία και επίπεδα” της β-χοριακής.

Τα επίπεδα της μπορούν αρχικά να ανιχνευθούν με εξέταση αίματος περίπου 10 ημέρες μετά τη σύλληψη και συνήθως διπλασιάζονται κάθε 48 με 72 ώρες, με αποκορύφωμα τις πρώτες 8-11 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Το επίπεδο τιμών β-χοριακής που είναι μικρότερο από 5 mIU/mL θεωρείται αρνητικό για την εγκυμοσύνη και ο,τιδήποτε άνω των 25 mIU/mL θεωρείται θετικό για την παρουσία εγκυμοσύνης.

Σε τιμές μεταξύ 6 και 24 mIU/mL πιθανότατα θα χρειαστεί επανέλεγχος για να διαπιστώσετε αν τα επίπεδα β χοριακής αυξάνονται και επιβεβαιώνουν ύπαρξη εγκυμοσύνης.

Το κολπικό υπερηχογράφημα είναι σε θέση να παρουσιάσει τον σάκο κύησης μόλις τα επίπεδα της β-χοριακής φτάσουν μεταξύ 1.000-2.000 mIU/mL.

Ένα χαμηλό επίπεδο β-χοριακής μπορεί να υποδεικνύει:

  • Εσφαλμένο υπολογισμό χρονολόγησης κύησης
  • Πιθανή αποβολή ή παλίνδρομη κύηση
  • Έκτοπη κύηση

     

Ένα υψηλό επίπεδο β-χοριακής μπορεί να υποδεικνύει:

  • Εσφαλμένο υπολογισμό χρονολόγησης κύησης με βάση την περίοδο
  • Μήλη κύηση
  • Πολύδυμη κύηση (δίδυμα κλπ)

H χοριακή γοναδοτροπίνη από μόνη της (είτε στο αίμα είτε στα ούρα) δεν μας φανερώνει την τοποθεσία του εμβρύου (ή των εμβρύων).Eπίσης η χοριακή γοναδοτροπίνη δεν μπορεί να μας αποκαλύψει την μέλλουσα πορεία της εγκυμοσύνης, ακόμα και αν την μετράμε κάθε μέρα .

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.