Προσωποαγνωσία

Η προσωποαγνωσία είναι μια αμφιλεγόμενη ψυχολογική διαταραχή οπτικής αναγνώρισης. Συνοπτικά είναι η οπτική αγνωσία προσώπων.

Δεν οφείλεται σε κάποιο αισθητηριακό έλλειμα ή νοητική βλάβη. Όσοι πάσχουν μπορούν να δουν τα οπτικά αντικείμενα αλλά δεν τα αναγνωρίζουν.

Οι ίδιες οι οπτικές αγνωσίες αφορούν μερικές φορές μια συγκεκρινένη παράμετρο των εισερχόμενων ερεθισμάτων και φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε την κινητική αγνωσία, την αγνωσία των αντικειμένων, την αγνωσία των χρωμάτων. Πιστεύεται οτι κάθε μορφή αγνωσίας μπορεί να οφείλεται σε βλάβη του δευτεροταγούς οπτικού φλοιού που διευκολύνει την αναγνώριση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού.

Όσοι πάσχουν από προσωπαγνωσία δεν μπορούν να αντιληφθούν σε ποιον ανήκει το πρόσωπο που βλέπουν. Συχνά αναφέρουν ο,τι βλέπουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσώπου, τα οποία δεν μπορούν να μπουν σε τάξη και να αναγνωρίσουν ένα ενιαίο σύνολο. Σε ακραίες περιπτώσεις δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ούτε και τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.