Πόσο κοντά στην καρδιά μας “μπορεί να βρεθεί” ο Coronavirus COVID- 19…

Ο Thomas Maddox, επικεφαλής της Επιτροπής Επιστήμης & Ποιότητας του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (ACC) αναφέρεται σε τρεις θεωρίες με βάση τις οποίες ο coronavirus Covid-19 μπορεί να επιτεθεί και στην καρδιά.

Με βάση την πρώτη θεωρία, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά στον κορωνοϊό προκαλώντας την έκκλυση των κυτταροκινών. Οι κυτταροκίνες παράγονται από τα λευκά αιμοσφαίρια, για να ρυθμίσουν την αντίδρασή του. Όταν οι κυτταροκίνες παράγονται ανεξέλεγκτα, είναι πιθανόν να βλάψουν τους ιστούς και τα εσωτερικά όργανα.

Η δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι στους καρδιοπαθείς, η λοίμωξη, προκαλεί βλάβες στον εξασθενημένο καρδιακό μυ. Οι ασθενείς που έχουν καρδιολογικά προβλήματα έχουν ένα ιστορικό ήδη επιβαρυμένο, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται  με τον ίδιο τρόπο με κάποιον που έχει μια υγιή καρδιά.

Στην τρίτη θεωρία,  ο Dr Maddox αναφέρεται στην απευθείας εισβολή του επώνυμου ιού στην καρδιά. Αυτό μπορεί να γίνεται μέσω της δέσμευσης των πρωτεινών στην επιφάνεια των καρδιακών κυττάρων. Οι πρωτεΐνες αυτές λέγονται υποδοχείς του ACE.

Οι ειδικοί επιστήμονες μας ενημερώνουν.

Εμείς, προσέχουμε και μένουμε σπίτι.

Επικοινωνούμε με το γιατρό μας για οποιοδήποτε σύμπτωμα μας απασχολεί.

 

Πηγή

https://www.iatropedia.gr/ygeia/koronoios-epitithetai-kai-stin-kardia-ti-edeikse-nea-erevna/129216/

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.