Πολυκυστικές Ωοθήκες

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών περιγράφει ωοθήκες, οι οποίες περιέχουν πολλές μικρές κύστεις, με διάμετρο ως 8mm, που επίσης περιέχουν ωοθηλάκια με ωάρια.

Οι γυναίκες με το σύνδρομο αυτό, μπορεί να παρουσιάζουν διαταραχές εμμηνορησίας ή και υπερανδρογοναιμία, διαταραχές μεταβολισμού και διάθεσης.

Η μειωμένη γονιμότητα και οι αποβολές είναι επίσης αναφερόμενα συμπτώματα του συνδρόμου.

Οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών συνήθως έχουν ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης από το ανώτατο φυσιολογικό όριο που ισχύει για αυτές.

Επίσης, έχει βρεθεί για πολλές γυναίκες με το σύνδρομο ότι έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα το σώμα να πρέπει να παράγει περισσότερη.

Η διάγνωση του, στηρίζεται στο ιστορικό,την κλινική εξέταση, την εργαστηριακή διερεύνηση με το υπερηχογράφημα και τον ορμονικό έλεγχο.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.