Ουροδυναμική εξέταση

Η Ουροδυναμική είναι μια εξέταση που βοηθάει στον προσδιορισμό και την εκτίμηση των φυσιολογικών και παθολογικών παραγόντων που ενέχονται στην αποθήκευση, τη μεταφορά, και την αποβολή των ούρων.

Eνδείξεις της Ουροδυναμικής μελέτης αποτελούν τα αποφρακτικά συμπτώματα, η επιτακτική ούρηση, η ενούρηση, η επίμονη ακράτεια, τα δυσουρικά προβλήματα, η επίσχεση των ούρων σε νέες γυναίκες και οι διαταραχές της ούρησης.

Η πλήρης ουροδυναμική μελέτη περιλαμβάνει την ουροροομετρία, την κυστεομανομετρία, τη μελέτη πίεσης ροής, τη προφιλομετρία ουρήθρας, το ηλεκτρομυογράφημα.

Πηγές

Gray H. The Urinary Bladder. Ιn: Anatomy of the human body. Henry Gray. 20th ed. by Warren H. Lewis, Published by Bartleby.com May 2000. Chapter XI. Splanchnology 3b. 3. Page 1227-1233

Nevιus T, Von Gontard A, Hoebeke P, Hajlmes K, Bauer S, Bower W et al. The standardization of terminology of lower urinary tract function in children and adolescents: report from the Standardization Committee of the International Children’s Continence Society. J Urol. 2006 Jul; 176(1):314-24.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.