Νόσος Paget της θηλής

Η νόσος Paget της θηλής είναι μια πάθηση του μαστού που εντοπίζεται στην περιοχή της θηλής.

Χαρακτηρίζεται από ερύθημα ή εξέλκωση της θηλής και της θηλαίας άλω, εισολκή θηλής, εκροή αιμορραγικού υγρού από αυτήν, έκζεμα, πάχυνση του δέρματος του μαστού με ή χωρίς αλλοιώσεις της θηλής και συχνά ψηλαφητή μάζα.

Τα συμπτώματα της νόσου Paget είναι εμφανή στη περιοχή της θηλής ως  αίσθημα καψίματος, κνησμού και υπερευαισθησίας στη θηλή

Η διαγνωστική προσέγγιση βασίζεται κυρίως στα κλινικά ευρήματα του μαστού και συμπληρώνεται από τη μαστογραφία, το έγχρωμο υπερηχογράφημα, τη μαγνητική τομογραφία, αλλά και από τους δείκτες p-21 και c-erbB2, ενώ οριστική διάγνωση τίθεται με την παθολογοανατομική εξέταση.

 

Πηγές

Kothari AS, Beechey-Newman N, Hamed H, Fentiman IS, D’Arrigo C, Hanby AM. Paget disease of the nipple: a multifocal manifestation of higher-risk disease. Cancer 2002; 95:1–7.

Zakaria S, Pantvaidya G, Gosh K, Degnim AC. Paget’s disease of the breast: accuracy of preoperative assessment. Breast Cancer Res Treat 2007; 102(2):137–142

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.