Μυελόγραμμα και οστεομυελική βιοψία.

Οστεομυελική βιοψία είναι η απομάκρυνση του μυελού των οστών από το εσωτερικό του οστού.

Το δείγμα λαμβάνεται από το πυελικό- ηβικό οστό.

Το μυελόγραμμα πραγματοποιείται με αναρρόφηση του υγρού του μυελού των οστών και μπορεί να γίνει, από τον ειδικό αιματολόγο και σε άλλο οστό, όπως παράδειγμα στο στέρνο, και χωρίς να είναι αναγκαία η διενέργεια οστεομυελικής βιοψίας.

Η διαφορα του μυελόγραμματος από την οστεομυελική βιοψία είναι ότι το μυελόγραμμα μπορεί να μικροσκοπηθεί άμεσα, ενώ ο μυελός των οστών διερευνάται στο παθολογοανατομικό εργαστήριο.

Οι εξέτασεις συμβάλλουν στη διάγνωση της λευχαιμίας διαταρραχων του αίματος, των τύπων της αναιμίας, των λοιμώξεων, και στον καθορισμό εξάπλωσης των καρκίνων πριν και μετά τα θεραπευτικά σχήμαντα.

Πηγές

Van Lochem EG, van der Velden VHJ, Wind HK, te Marvelde JG, Westerdaal N a C, van Dongen JJM. Immunophenotypic differentiation patterns of normal hematopoiesis in human bone marrow: reference patterns for age-related changes and disease-induced shifts. Cytometry B Clin Cytom 2004

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.