Καρδιακός καθετηριασμός

Η εξέταση πραγματοποιείται με σκοπό την διερεύνηση της  ανατομίας και της βατότητας των στεφανιαίων αρτηριών, την μέτρηση του κλάσματος εξωθήσεως της καρδιάς και της κινητικότητας των τοιχωμάτων, την αξιολόγηση των καρδιακών βαλβίδων, την διεξαγωγή  των μετρήσεων των ενδοκαρδιακών πιέσεων και την διεκπεραίωση της βιοψίας του μυοκαρδίου.

Στον καρδιακό καθετηριασμό ένας μικρός σωλήνας εισάγεται σε μια φλέβα ή αρτηρία στο πόδι ή στο χέρι και ένας κοίλος, εύκαμπτος και μακρύτερος σωλήνας εισάγεται στο περίβλημα. Χρησιμοποιώντας εικόνες ακτινών Χ σε οθόνη, ο ειδικός γιατρός περνάει προσεκτικά τον καθετήρα μέσω της αρτηρίας μέχρι να φτάσει στην καρδιά.

Κατά τη διάρκεια του καθετηριασμού, μπορεί να  εγχυθεί ειδική χρωστική για μελετηθεί η  ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία και τις βαλβίδες.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.