Κάλοι ποδιών

Οι κάλοι και οι σκληρύνσεις είναι αποτέλεσμα κληρονομικών παραγόντων, παθολογικών παθήσεων (αρθρίτιδες, ορμονικές διαταραχές κ.ά.), τραυματισμών και κακώσεων.

Λόγω της συνεχούς πίεσης και καταπόνησης των ποδιών μας, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και η ανάπτυξη κυττάρων στο συγκεκριμένο σημείο.

Σχηματίζεται μια στιβάδα σκληρού δέρματος, το οποίο μεγαλώνει εσωτερικά σε σχήμα κώνου και δημιουργείται ένας σκληρός πυρήνας.

Ο κάλος, κάποιες φορές εμφανίζεται στο πέλμα και άλλοτε στα σημεία των αρθρώσεων με μορφή σκληρού εξογκώματος, με κυκλική, κιτρινωπή εμφάνιση. Διακρίνεται σε σκληρό, μαλακό, αγγειακό και νευροαγγειακό και πελματιαίο.

Έχει χαρακτηριστικό έντονο πόνο, ο οποίος προκαλείται από την πίεση του πυρήνα στα νεύρα που διασχίζουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Σε ένα διαβητικό ασθενή, ο κάλος αποτελεί “σήμα κινδύνου” για τη δημιουργία περισσότερων και σοβαρότερων επιπλοκών. Έτσι ο ασθενής με πρόβλημα διαβήτη κατατάσσεται στην κατηγορία ασθενών “υψηλού κινδύνου”.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.