Καλλιέργεια Ρινικού Επιχρίσματος

Ο αποικισμός των ρινικών κοιλοτήτων με Staphylococcus aureus αυξάνει τον κίνδυνο σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων σε άλλες θέσεις του σώματος, όπως σε χειρουργικές τομές και στις θέσεις όπου πραγματοποιείται αιμοκάθαρση.

Συνδέεται επίσης με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του δέρματος και με νοσοκομειακές λοιμώξεις σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία.

Ο έλεγχος του ρινικού επιχρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ερευνήσει την παρουσία Στρεπτόκοκκων της ομάδος Α καθώς και για Σταφυλόκοκκο Ανθεκτικό στη Μεθικιλίνη (MRSA).

Το ρινικό επίχρισμα για ηωσινόφιλα (εωσινόφιλα) είναι μια αξιόπιστη δοκιμή με σχετικά υψηλή ειδικότητα ιδιαίτερα σε παιδιά με εποχική αλλεργική ρινίτιδα, δεδομένου ότι οι ρινικές εκκρίσεις των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα συνήθως περιέχουν αυξημένους αριθμούς ηωσινοφίλων. Στην αλλεργία, η παθολογική εικόνα χαρακτηρίζεται από ηωσινοφιλική διείσδυση και οίδημα.

Η εξέταση του Ρινικού Επιχρίσματος περιλαμβάνει:

  • Ειδική χρώση για Ηωσινόφιλα κύτταρα
  • Καλλιέργεια για Στρεπτόκοκκους ομάδας Α
  • Καλλιέργεια για Staphylococcus aureus / έλεγχος για MRSA

Η καλλιέργεια ρινικού επιχρίσματος πρέπει να προηγηθεί πριν την λήψη αντιβίωσης.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.