Υποξεία θυρεοειδίτιδα

Η υποξεία θυρεοειδίτιδα De Quervain χαρακτηρίζεται από την ξαφνική έναρξη πόνου στο θυρεοειδή, πυρετό και κακουχία και η αιτία είναι συνήθως κάποια ιογενής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Ο θυρεοειδής διογκώνεται απότομα και απελευθερώνει αποθηκευμένες ορμόνες στην κυκλοφορία, σε μεγάλες ποσότητες, προκαλώντας υπερθυρεοειδισμό.

Η διάγνωση γίνεται με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς, τις αιματολογικές εξετάσεις TSH, T3, T4, FT3, FT4, Anti-TG, TG, Anti-TPO, CRP, TKE, γενική αίματος, τον υπέρηχο και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς.

Πηγές

Pearce E.N., Farwell A.P. and Braverman L.E. Thyroiditis. N Engl J Med 2003; 348:2646-55.

Omori N, Omori K and Takano K. Assosiation of Ultrasonographic Finding of Subacute Thyroiditis with Thyroid Pain and Laboratory Findings. Endocrine Journal 2008;55(3):583-588

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.