Ιοντοφόρηση

Ιοντοφόρηση είναι η μεταφορά ουσιών με μορφή ιόντων στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος με τη βοήθεια συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής έντασης.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει ηλεκτρολύτες. Η ροή του ρεύματος μειώνει την αντίσταση του δέρματος αυξάνοντας έτσι τη διαπερατότητα. Μέρος της ουσίας θα διαπεράσει τις περιοχές του δέρματος με μικρότερη αντίσταση.

Εξαιτίας της ύπαρξης του δερματικού φραγμού τα ιόντα θα εισχωρήσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος κυρίως μέσω των ιδρωτοποιών αδένων και λιγότερο μέσω των άλλων πόρων. Η δράση του γαλβανικού ρεύματος ποικίλει.

Ο θετικός πόλος συστέλλει τους πόρους του δέρματος, απαλύνει τις νευρικές απολήξεις, παράγει όξινη αντίδραση, μειώνει την αιματική κυκλοφορία και σκληραίνει το δέρμα.

Ο αρνητικός πόλος διαστέλλει τους πόρους, διεγείρει τις νευρικές απολήξεις, παράγει αλκαλική αντίδραση, δημιουργεί τοπική υπεραιμία και απαλύνει το δέρμα.

Πηγές

Αισθητική Προσώπου, Δερβίσογλου Κυριακή Αθανασιάδου Ελισάβετ, 2011

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.