Ιντεγκρίνες

Οι ιντεγκρίνες είναι διαμεμβρανικές γλυκοπρωτεΐνες, ετεροδιμερή που  αποτελούνται  από α και β αλυσίδες, οι οποίες συνδέονται με δισουλφιδικούς δεσμούς.

Εκκρίνονται από τα επιθηλιακά κύτταρα και από άλλους τύπους κυττάρων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ιντεγκρινών είναι μέλη της υποομάδας β1 ή VLA και εκφράζονται από μια ποικιλία κυτταρικών τύπων.

Η LFA είναι μια ιντεγκρίνη  που εκφράζεται στους περισσότερους τύπους των λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος, συμμετέχει στις αλληλεπιδράσεις λευκοκυττάρου προς λευκοκύτταρο, στις αντιδράσεις λευκοκυττάρου προς ενδοθήλιο, στην διαδικασία της φλεγμονής και στην αντισωματική απόκριση.

Η LFA-1 έχει εμπλακεί στις περιπτώσεις μεταστάσεων των λεμφωμάτων και υπερεκφράζεται σε μικροκυτταρικού τύπου καρκίνωμα του πνεύμονα.

Οι ιντεγκρίνες εμπλέκονται επίσης στην  κυτταρική αύξηση, τη διαφοροποίηση, το σχηματισμό των μεσοκυτταρικών διασυνδέσεων και τη πόλωση και  έχουν  προσδιοριστεί με τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων και με τεχνικές μοριακής βιολογίας.

Πηγές

ALBEDA SM, BUCK CA. Integrins and other cell adhesion molecules. FASEB J 1990, 4:2868−2880

LARSON RS, SPRINGER TA. Structure and function of leukocyte integrins. Immunol Rev 1990, 114:181−217

HAAS TA, PLOW EF. Integrin-ligand interactions: A year in review. Curr Opin Cell Biol 1994, 6:656−662

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.