Δίκερως Μήτρα

Η δίκερως μήτρα προκύπτει από την ατελή συνένωση των παραμεσονεφρικών πόρων στο ύψος του πυθμένα της μήτρας και αφορά το 10% των μυλλεριανών παθήσεων της μήτρας.

Φυσιολογικά η μήτρα έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου. Η δίκερος μήτρα έχει σχήμα σφεντόνας, και χωρίζει στα δύο την κοιλότητα του ενδομητρίου. Η διαταραχή στο σχηματισμό της μήτρας επιτελείται κατα την διάρκεια της εμβρυικής ζωής.

Η δίκερως μήτρα αποτελείται από δυο συμμετρικά κέρατα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους στο ύψος του πυθμένα από μια εντομή ποικίλου βάθους, η οποία μπορεί να εκτείνεται μέχρι το έσω τραχηλικό στόμιο. Στη δίκερω μήτρα, υπάρχει επικοινωνία των μητριαίων κοιλοτήτων, συνήθως στο ύψος του ισθμού.

Τα προβλήματα που συνδέονται με την αυτήν την ανατομική παραλλαγη είναι ο πρόωρος τοκετός, ο ανεπαρκής τράχηλος στην εγκυμοσύνη, οι καθ ΄έξιν αποβολές, η δυσκολία εμφύτευσης και ανάπτυξης του εμβρύου.

Η διάγνωση γίνεται με υπερηχογράφημα, με σαλπιγγογραφία, αλλά και με υστεροσκόπηση και  λαπαροσκόπηση.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.