Αυτοεξέταση μαστών

Συνιστάται να ξεκινά από την ηλικία των 18 ετών.

Σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας το ιδανικό χρονικό διάστημα είναι 5 με 10 ημέρες μετά την αρχή της περιόδου. Καλό είναι να γίνεται πάντα σε συγκεκριμένη ημέρα του κύκλου.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε όρθια και ύπτια θέση και έχει ως εξής:

Aφαιρείτε τα ρούχα από τη μέση και πάνω, σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και παρατηρείστε τους μαστούς με τα χέρια σας  σε ανάταση, στη συνέχεια με τα χέρια σας χαλαρά κατά μήκος του σώματος και τέλος στη μέση πιέζοντας τη λεκάνη.

Παρατηρείστε αλλαγές όπως αλλαγή στο μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα και των δύο μαστών, στις θηλές, εκκρίσεις υγρών από της θηλές, βαθούλωματα, εξογκώματα ή ρυτίδωση στους μαστούς ή στις θηλές,

Κατόπιν, ξαπλώστε και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας και ένα κάτω από τον αριστερό ώμο. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι και ακουμπήστε το στο μαξιλάρι πάνω από το κεφάλι σας.

Με το δεξί σας χέρι θα εξετάσετε τον αριστερό μαστό. Με την παλάμη ανοιχτή και τα δάχτυλα ενωμένα οι άκρες των δαχτύλων προσπαθούν να καλύψουν όλη την επιφάνεια του μαστού και της μασχάλης, εξασκώντας σταθερή πίεση.

Στη συνέχεια, κατεβάστε το αριστερό χέρι παράλληλα με το σώμα για να εξετάσετε την αριστερή μασχάλη.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με το δεξιό μαστό και τη δεξιά μασχάλη.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.