Αγγειομυολίπωμα του νεφρού

Το αγγειομυολίπωμα του νεφρού ανήκει στα καλοήθη μεσεγχυματικά νεοπλάσματα που αποτελούνται από λιπώδη, λεία μυϊκά και αγγειακά στοιχεία και απαντώνται σχεδόν αποκλειστικά στον νεφρό

Μπορούν να εμφανίζονται ως μονήρεις ή πολλαπλές βλάβες, στον έναν ή και τους δύο νεφρούς.

Το 50% των ασθενών πάσχουν από οζώδη σκλήρυνση.

An διαρραγούν και να σπάσουν προκαλούν αιμορραγία στον περινεφρικό χώρο με συνοδά συμπτώματα  πόνο, εξάντληση και καταπληξίας.

H διάγνωση γίνεται με υπερηχογράφημα, μαγνητική, αξονική τομογραφία και αγγειογραφία που θα δείξει τις ανευρυσματοειδείς διατάσεις των αρτηριών του όγκου. 

Πηγές

Wong K, Kaisary AV, Waters CM, Horner J, Hershman MJ.Angiomyolipoma of the kidney: a clinical enigma in diagnosis andmanagement. Ann R Coll Surg Engl 1992;74:144-8.

Βασίλειος Στ. Κατσίκας. Παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος. Διάγνωση-Θεραπεία, University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2005.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.