Νόσος Mseleni 

Η νόσος Mseleni είναι ασυνήθιστος τύπος προοδευτικής εκφυλιστικής οστεοαρθροπάθειας κυρίως των μεγάλων αρθρώσεων, όπως ισχίων, γονάτων και ποδοκνημικών,  και της σπονδυλικής στήλης.

Κλινικά χαρακτηρίζεται από βραχυσωμία και σοβαρή βραχυδακτυλία των χεριών και των ποδιών, συχνά σε συνδυασμό με οστεοπενία.

Είναι άγνωστης αιτιολογίας, αν και αποδίδεται σε αυτοάνοσους, φλεγμονώδεις και διατροφικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αν και συχνά παρατηρείται στα μέλη οικογενειών, δεν φαίνεται να κληρονομείται.

Εκδηλώνεται με αρθρικά ενοχλήματα στην παιδική ηλικία και ενίοτε οδηγεί σε σοβαρή αναπηρία στην ενήλικη ζωή, η οποία συχνά απαιτεί ολική αρθροπλαστική των ισχίων.

Η νόσος παρουσιάζεται στην παιδική ή εφηβική ηλικία με πόνο στις αρθρώσεις, κυρίως στα γόνατα και τις ποδοκνημικές, και, λιγότερο συχνά στα χέρια, τις πηχεοκαρπικές, τους ώμους και τους αγκώνες.

Προοδευτικά, αναπτύσσεται περιορισμός της κινητικότητας των αρθρώσεων, οσφυική λόρδωση, βραχυδακτυλία, μικροποδία, βλαισότητα των γονάτων και ήπια μικροσωμία ή, ενίοτε, σοβαρός νανισμός.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.