Ιερολαγονίτιδα

Ιερολαγονίτιδα είναι η φλεγμονή της ιερολαγόνιας άρθρωσης.

Στις αιτίες που ενοχοποιούνται περιλαμβάνονται η εκφυλιστική αρθρίτιδα της Σπονδυλικής Στήλης, οι διάφορες σπονδυλο-αρθροπάθειες, η εγκυμοσύνη, οι κακώσεις των ιερολαγονίων αρθρώσεων, οι φλεγμονές γειτονικών οργάνων.

Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι ο πόνος στη μέση ή και στο πόδι. Ο μπορεί να εντοπίζεται στο γλουτό, στη βουβωνική χώρα, στο ισχίο και στο μηρό.

Οι απλές ακτινογραφίες, η Μαγνητική Τομογραφία, η Αξονική Τομογραφία και ο Ραδιο-ισοτοπικός έλεγχος μπορεί να αναδείξουν την ύπαρξη φλεγμονής των ιερολαγονίων αρθρώσεων.

Πηγές

Heuft-Dorenbosch L, Landewe R, Weijers R, et al: Performance of various criteria sets in patients with inflammatory back pain of short duration; the Maastricht early spondyloarthritis clinic. Ann Rheum Dis  2007; 66:92-98.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.