Α2 Αντιπλασμίνη

Αποτελεί τον ισχυρότερο αναστολές της πλασμίνης.

Συντίθεται στο ήπαρ και συνδέεται σε σχέση 1:1 με την ελεύθερη πλασμίνη,  την οποία αδρανοποιεί σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ δεν μπορεί να αδρανοποιήσει αυτην που είναι συνδεδεμένη στον θρόμβο.

Έχει βιολογικό χρόνο ημιζωής περίπου 3 ημέρεςκ και μπορεί να δεσμεύει το ινώδες μαζί με τον παράγοντα XIIIa, καθιστώντας πιο δύσκολη τη λύση του θρόμβου.

Η απουσία της Α2-Αντιπλασμίνης έχει σαν αποτέλεσμα ανεξέλεγκτη λύση του θρόμβου ινικής από την πλασμίνη γεγονός που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας.

Η μέτρηση της Α2-Αντιπλασμίνης γίνεται για τη διάγνωση συγγενών ελλείψεων που εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα αιμορραγίας.

Η μέτρηση της Α2-Αντιπλασμίνης παρέχει μια πληρέστερη εκτίμηση της διάχυτης ενδαγγειακής πήξης, της ενδαγγειακής πήξης, της ινωδόλυσης και της υπερινωδόλυσης.

Πηγές

Amaral A, Opal SM, Vincent JL Coagulation in sepsis. Intensive Care Med 2004, 30: 1032-40

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.