Hωσινοφιλική οισοφαγίτιδα

Η ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα είναι μια χρόνια νόσος.

Xαρακτηρίζεται κλινικά από συμπτώματα οισοφαγικής δυσλειτουργίας και ιστολογικά από αύξηση των ηωσινόφιλων κυττάρων στον βλεννογόνο του οισοφάγου. Η συμπτωματολογία αυτή, ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. Κάποια από αυτά είναι αναγωγές, οπισθοστερνικός κάυσος, κοιλιακό άλγος, εμέτος, δυσφαγία, θωρακικό άλγος, διάρροιες.

Η αιτιολογία του είναι άγνωστη, αλλά θεωρείται ότι προκαλείται από αλλεργίες σε τρόφιμα.

Η Διάγνωση περιλαμβάνει την καταγραφή της κλινική εικόνας και της συμπτωματολογίας που αντιλαμβάνεται ο ασθενής. Επίσης, η διάγνωση μπορεί να επιβεβαιωθεί από την ακτινογραφία οισοφάγου, την γαστροσκόπηση, την λήψη βιοψιών και τις αλλεργιολογικές εξετάσεις.

Πηγές

Ronkainen J, Talley NJ, Aro P et al. Prevalence of oesophageal eosinophils and eosinophilic oesophagitis in adults: the population-based Kalixanda study. Gut 2007

Sgouros SN, Bergele C, Mantides A. Eosinophilic esophagitis in adults: what is the clinical significance? Endoscopy 2006

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.