Στικτή Λευκονυχία

Τα όμορφα, υγιή και περιποιημένα νύχια έχουν σημαντική θέση στην εξωτερική μας εμφάνιση. Εκτός όμως από το αισθητικό μέρος, τα νύχια έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο: να προστατεύουν τα μαλακά μόρια της άκρης των δακτύλων αλλά και να συνεισφέρουν στην λειτουργικότητά τους.

Πιστεύεται ότι 60% του πληθυσμού μπορεί να εμφανίσουν λευκές στικτές κηλίδες στα νύχια. Οι λευκές περιοχές συνήθως εμφανίζονται στα νύχια των χεριών και μπορεί να είναι μονήρες ή σε ομάδες.

Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να αποτελεί την αιτία του προβλήματος.

Συνήθως οι λευκές κηλίδες εμφανίζονται εξ αιτίας επαναλαμβανόμενων μικροτραυματισμών, αλλά μπορεί να συνοδεύουν και κάποιες δερματοπάθειες όπως η ψωρίαση. Επίσης, σε εμπύρετες λοιμώξεις όπως παρωτίτιδα, ρευματικός πυρετός αλλά και στο διαβήτη μπορεί να εμφανιστούν λευκωπά στίγματα στα νύχια.

Οποιαδήποτε αλλαγή στα νύχια, μας πρβληματίσει, θα πρέπει να την συζητήσουμε με τον γιατρό μας, ο οποίος με βάση την κλινική εικόνα και το ιστορικό, θα προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.