Σμηγματορροϊκή Υπερκεράτωση

Η σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση είναι καλοήθης δερματική βλάβη σε ηλικιωμένα άτομα.

Οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις έχουν μια ποικιλία κλινικών εμφανίσεων και αναπτύσσονται από τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων. Δεν έχουν αναγνωριστεί ειδικοί αιτιολογικοί παράγοντες για την ανάπτυξη τους.

Οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις παρουσιάζουν ιστολογικές ενδείξεις πολλαπλασιασμού των κυττάρων της επιδερμίδας.

Οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις έχουν διαφορετικούς βαθμούς μελάγχρωσης. Σε χρωματισμένες σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, τα πολλαπλασιαζόμενα κερατινοκύτταρα πυροδοτούν την ενεργοποίηση των γειτονικών μελανοκυττάρων εκκρίνοντας κυτοκίνες που διεγείρουν τα μελανοκύτταρα..

Η σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση συνήθως δεν παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά μπορεί να προκαλέσει ενόχληση. Οι βλάβες μπορεί να έχουν φαγούρα και να τρίβονται ή να πιάνονται στα ρούχα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ερεθισμός.

Η σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση τείνει να ξεκινάει με μικρά, σαν μικρή επηρμένη βλατίδα ή πλάκα, με ανώμαλη επιφάνεια ακατέργαστα εξογκώματα, που σιγά-σιγά πυκνώνουν και αναπτύσσουν μια επιφάνεια ανώμαλη.Έχει όψη λιωμένου κεριού που έχει πέσει στο δέρμα. Είναι συνήθως καφέ, αν και κυμαίνεται στο χρώμα από άσπρο ως και μαύρο.Σχηματίζεται στο στήθος, την πλάτη, το στομάχι, το τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο, το λαιμό, ή άλλα μέρη του σώματος.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.