Σύνδρομο Stevens Johnsons

Είναι είναι σοβαρός τύπος βλεννογονοδερματικού πολύμορφου ερυθήματος που συνοδεύεται από συστηματικές εκδηλώσεις.

Προσβάλλει ενήλικες άνω των 40 ετών και σχετίζεται με ιδιοπαθή πρότυπα αντίδρασης των αιμοφόρων αγγείων του χορίου, με την απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε κάποιον λοιμογόνο παράγοντα και με τα φάρμακα.

Η φυσαλιδοφλυκταινώδης νόσος του δέρματος, στόματος, οφθαλμών και γεννητικών οργάνων αποκαλείται σύνδρομο Stevens–Johnson και μπορεί να εκδηλωθεί στο 10% της επιφάνειας του δέρματος.

Τα κλινικά σημεία μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, πονόλαιμο , κεφαλαλ΄για και ευαισθησία δέρματος, βλεννογόνων και επιπεφυκότων.

Κυριαρχούν οι ρόδινες-ερυθρές κηλιδώδεις βλάβες, με ρυτιδωμένη επιφάνεια, οι ερυθηματώδεις και πομφολυγώδεις βλάβες και η αποκόλλληση τμημάτων της επιδερμίδας.

Οι βλεννογόνοι, χειλέων, παρειών, αναπνευστικού και πεπτικού, επίσης μπορεί να παρουσιάζουν ερύθημα και διαβρώσεις ενώ μπορεί να εκδηλώνεται και διατήρηση του κερατοειδούς και τύφλωση.

Πηγές

Κλινική Δερματολογία, T. Fitzpatrick, R. Johnson, K. Wolff, D. Suurmond

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.