Σύνδρομο Μυοπεριτονιακού Πόνου

Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου (myofascial pain syndrome MPS) χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση εντοπισμένου πόνου σε πολλαπλά ευαίσθητα στην ψηλάφηση σημεία των μαλακών μορίων, χωρίς συνοδό νευρολογική σημειολογία. Προσβάλλει του μύες και τις περιτονίες.

Κύριο ρόλο στη εκδήλωση του συνδρόμου αποτελεί η φλεγμονώδης αντίδραση της εν τω βάθει περιτονίας που περιβάλλει τους μύες.

Τα αίτια εμφάνισης μπορεί να προκαλούνται από τραυματισμό επαναλαμβανόμενο ή μη, της ίδιας περιοχής,  από καταπόνηση του μυός, από μη ομαλά  κινητικά πρότυπα κίνησης και βάδισης, από εκφυλιστικές παθήσεις των οστών της σπονδυλικής στήλης, από οργανικές παθήσεις και ορμονικές διαταραχές.

Η διάγνωση γίνεται κυρίως κλινικά κα τα ευρήματα επιβεβαιώνονται με υπέρηχο και μαγνητική τομογραφία της προσβληθείσας περιοχής.

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.