Όχι στην βία κατά των γυναικών!

Είναι ένα καλλιτεχνικά φωτογραφικά αποτυπωμένο διάφανο δάκρυ, που βαραίνει με τον τρόπο του, το βλέφαρο στο πρόσωπο μιας γυναίκας …

Μόνο που σε πραγματικό χρόνο, είτε το παρατηρείς να κυλά, είτε το παρατηρείς να σωπαίνει και να υγραίνει τους οφθαλμούς είναι γεμάτο από το χρώμα του πόνου και το χρώμα του λυγμού.

Δεν ξέρω ο καθένας τι χρώμα μπορεί να δώσει στον πόνο ή στον λυγμό όταν εκφράζεται, όταν τον εκφράζει ή όταν τον παρατηρεί. Δεν ξέρω τι δράση και τι αντίδραση επιλέγει.

Η βία κατά των γυναικών όμως και σήμερα αποτιμάται με νούμερα…

Διαδικτυακά διαβάζουμε και εμείς τα παρακάτω…

..(https://www.sansimera.gr/worldays/74 )

Κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το σπίτι είναι το πιθανότερο μέρος διάπραξης εγκλήματος εις βάρος μιας γυναίκας».

Περισσότερες από τις μισές από τις 87.000 γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2017 φέρεται ότι έπεσαν νεκρές από τα χέρια των πιο στενών τους ανθρώπων. Από αυτές, σχεδόν 30.000 σκοτώθηκαν από τον σύντροφό τους και άλλες 20.000 από έναν συγγενή τους.

Το 2014 πανελλαδικά είχαν καταγραφεί 3.512 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, τα οποία το 2015 σκαρφάλωσαν σε 3.572, το 2016 σε 3.838, το 2017 σε 3.930 και το 2018 έκαναν άλμα, φτάνοντας σε 4.722.  «Οι γυναίκες αποτελούν σε ποσοστό 66,32% τα θύματα».

 

Το φαινόμενο κακοποίησης των γυναικών λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις παγκοσμίως: μία στις τρεις γυναίκες υποβάλλεται σε σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση από τον σύντροφό της ή από κάποιο άγνωστο άτομο.

Πράγματι, η βία εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους.

Άλλος σκοτώνει…Άλλος χτυπάει…Άλλος επιτίθεται λεκτικά… Άλλος μειώνει… Άλλος απομονώνει… Άλλος δεν σέβεται…

Άλλος λέει ψέματα… Άλλος….

Και όλα αυτά σε εκέινη, που για κάποια από όλα τα παραπάνω δεν έχει την δύναμη να μιλήσει, να αντιδράσει….να προλάβει να υπερασπιστεί την ζωή της… Ξέρετε το χειρότερο που κάνει ένας θύτης είναι πώς κάνει το θύμα του να πιστεψει πως τα αξίζει όλα αυτά, ή κάποια από αυτά…

Όχι..Η γυναίκα, η μητέρα, η αδερφή, η φίλη, η σύντροφος, η γνωστή … είναι άνθρωποι.

Και αυτή η γυναίκα, η μητέρα, η αδερφή, η φίλη , η σύντροφος, η γνωστή που παρατηρείς, ακούς, καταλαβαίνεις ή και σου εξομολογείται πως της έχει ασκηθεί βία είναι άνθρωπος. Και αξίζει την αγκαλιά, την αγάπη, το σεβασμό και ένα χέρι ή μια λέξη που θα την βοηθήσει να αντιδράσει…

Γιατί μέσα στον πόνο της δεν μπορεί “να δει”…

Γιατί μέσα στον φόβο της μπορεί να μην μπορεί να ζητήσει βοήθεια..

Να επαναλάβουμε σήμερα ως άνθρωποι, σε αυτήν την γυναίκα πώς μπορεί να αντιδράσει…Να πει όχι στην βία.  Να της πούμε να μην φοβάται…

Η ζωή είναι δική της, το σώμα της είναι δικό της…

Και έχει φωνή…Και υπάρχει λόγος που έχει φωνή…

Δεν είναι μόνη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.