Μαστογραφία, ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος απεικόνισης του μαστού.

Η Ψηφιακή Μαστογραφία  είναι ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος απεικόνισης του μαστού.

Χρησιμοποιεί ακτίνες Χ, ώστε να παράγει εικόνες του μαστού και δεν χρησιμοποιείται film αλλά ειδικός ανιχνευτής ακτίνων Χ, που μετατρέπει την ακτινοβολία σε φως. Το φως ακολούθως μετατρέπεται σε ψηφιακό σήμα που λαμβάνεται σε μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η Μαστογραφία, όπως και η ψηλάφηση, πρέπει να γίνεται μεταξύ 4ης και 12ης μέρας του κύκλου, σε γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, που οι μαστοί δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνοι και διογκωμένοι.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ένας εξειδικευμένος τεχνολόγος θα σας τοποθετήσει στο μαστογράφο εισάγοντας το μαστό σε μια ειδική πλατφόρμα όπου και θα προκληθεί σταδιακή συμπίεση  με ένα ειδικό εξάρτημα. H συμπίεση του μαστού είναι απαραίτητη προκειμένου να απεικονιστεί ολόκληρος ο μαστός και να αναδειχθούν οι εσωτερικοί ιστοί του.

Ως απεικονιστική μέθοδος,  δεν προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου, απλά βοηθά να ανακαλυφθεί ο καρκίνος πολύ νωρίτερα απ’ ό, τι θα συνέβαινε αν αφηνότανε να γίνει αντιληπτός από την  ίδια τη γυναίκα ή από το γιατρό της με την κλινική εξέταση.

Έχει δε, υπολογιστεί ότι η μαστογραφία μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο ενάμισι έως δύο χρόνια νωρίτερα.

Αυτή η πρωϊμότερη διάγνωση δίνει την ευκαιρία να είναι πιο αποτελεσματική η θεραπεία, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να χρειαστεί η γυναίκα να υποβληθεί σε αφαίρεση του μαστού της.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά οι γυναίκες του γενικού πληθυσμού να κάνουν την πρώτη μαστογραφία στα 36 ή 37 τους χρόνια. Αυτή θα αποτελεί την μαστογραφία αναφοράς για σύγκριση με μελλοντικό έλεγχο, ο οποίος θα πρέπει να επαναμβάνεται κάθε χρόνο μετά τα 40.

Οι γυναίκες που έχουν επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό ή υπόκεινται στην επίδραση παραγόντων που ευνοούν την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού, πρέπει να αρχίζουν τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις από μικρότερη ηλικία..

Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική μαστογραφία μπορεί να μειώσει κατά 25-30% ή και περισσότερο τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.