Καρκίνος του προστάτη

O προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, κοντά στο ορθό και αποτελεί μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες και αναπτύσσεται στους ιστούς του.

Κύριοι παράγοντες κινδύνου αποτελούν η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, τα γονίδια, η διατροφή, ο τρόπος ζωής, οι ορμόνες.

Συχνά, παραμένει κλινικά ασυμπτωματικός μέχρις ότου φθάσει σε προχωρημένα στάδια, οπότε αναφερόμενα συμπτώματα αποτελούν η δυσουρία, η συχνουρία, η αιματουρία, το αίμα στο σπέρμα, η στυτική δυσλειτουργία, ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, τους μηρούς ή τους γοφούς.

Η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη πραγματοποιείται μέσω της δακτυλικής εξέτασης, της μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου-PSA, του υπέρηχου προστάτη, της βιοψίας και της πολυπαραμετρικής μαγνητικής του προστάτη.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.