Η Ωτίτιδα του κολυμβητή…

H οξεία εξωτερική ωτίτιδα ή ωτίτιδα του κολυμβητή εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε κολυμβητές και είναι η φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου.

Οι βασικοί προδιαθεσικοί παράγοντες για την δημιουργία της φλεγμονής είναι η αύξηση της τοπικής υγρασίας λόγω της εισόδου του νερού στον ακουστικό πόρο και οι μικροτραυματισμοί από την χρήση μπατονέτας ή άλλων αιχμηρών μικροαντικειμένων.

Τα στάδια της ωτίτιδας του κολυμβητή περιγράφονται από τους ειδικούς ως εξής…

  • Ήπιος πόνος μόνο όταν κανείς τραβάει ή ψηλαφεί το πτερύγιο του αυτιού. Συνυπάρχει ελαφρύ οίδημα, ερυθρότητα του δέρματος και κνησμός.

  • Αίσθημα μπουκώματος του αυτιού, το οποίο μπορεί να έχει κνησμό, οίδημα του δέρματος του έξω ακουστικού πόρου, απόφραξη αυλού, συλλογή οροπυώδους υγρού.

  • Πόνος κατά τη μάσηση και τους χειρισμούς στο αυτί. Το δέρμα είναι πιο οιδηματικό (πρησμένο) και το δέρμα του πόρου χάνει την ευθύτητά του. Καμιά φορά το δέρμα πρήζεται τόσο, ώστε θραύεται και να αρχίζει να τρέχει ένα γαλακτώδες υγρό.

  • Πόνος, πυρετός και τραχηλική λεμφαδενίτιδα

Ο γιατρός που θα κάνει την διάγνωση θα συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο, με βάση την κλινική εικόνα και την συμπτωματολογία.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.