Γαλακτοβάκιλλοι

Οι γαλακτοβάκιλλοι είναι gram θετικά βακτηρίδια που αναπτύσοονται σε όξινο ph και παράγουν γαλακτικό οξύ από την διάσπαση σακχάρων.

Συγκαταλέγονται στους κυρίαρχους οργανισμούς της χλωρίδας της πεπτικής οδού και του κόλπου. Όταν η σύνθεση της φυσιολογικής χλωρίδας διαταράσσεται μπορεί να αυξηθούν υπερβολικά εις βάρος τους τα Enterobacteriaceae, οι ψευδομονάδες ή οι ζυμομύκητες.

Η άυξηση της ανάπτυξης τους στην πεπτική οδό μπορεί να ευθύνεται για εντερικές και πεπτικές διαταραχές και η μείωση της χλωρίδας Lactobacillus έχει βρεθεί ότι σχετίζεται με κολπίτιδες.

Πηγές

Hartemink, R., and F.M Rombouts. 1999. Comparison of media for the detection of bifidobacteria, lactobacilli and total anaerobes from faecal samples. J. Microbiol. Meth. 36: 181-192.

Spiegel, C.A. 1991. Bacterial vaginosis. Clin. Microbiol. Rev. 4: 485-502.

Hammann, R., Lang, N., and H. Werner. 1984. Die Rolle von Gardnerella vaginalis und Anaerobiern – Ätiologie der unspezifischen Kolpitis. Fortschr. Med. 102: 255-258.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.