Διαταραχές του ύπνου

Υπάρχουν ορισμένες διαταραχές του ύπνου που είναι πολύ συχνές.

  • ΑϋπνίαΜπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας διαταραχής, αλλά μπορεί να είναι κανονική διαταραχή και από μόνη της.
  • Άπνοια ύπνουΠροκαλεί ροχαλητό, λαχάνιασμα, αισθήματα πνιγμού, παύσεις στην αναπνοή και ξαφνικό ξύπνημα. Η παροχή οξυγόνου περιορίζεται, και οι ασθενείς νιώθουν έντονη υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας. Η άπνοια ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αυξημένη πίεση, εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή.
  • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιώνΑυτό το σύνδρομο προκαλεί στους ασθενείς την ακατανίκητη ανάγκη να κουνήσουν τα πόδια τους όταν ξαπλώνουν.
  • ΠαραϋπνίαΗ παραϋπνία χαρακτηρίζεται από αφύσικες συμπεριφορές κατά την διάρκεια του ύπνου, όπως υπνοβασία, ομιλία στον ύπνο και νυχτερινούς τρόμους, που αναγκάζουν τον ασθενή να ξυπνήσει απότομα, ακόμα και να ουρλιάξει.
  • ΝαρκοληψίαΤα κύρια συμπτώματα της ναρκοληψίας είναι η υπερβολική υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως και οι “κρίσεις ύπνου”, κατά τις οποίες ο ασθενής θα κοιμηθεί, χωρίς να μπορεί να το ελέγξει, σε ανύποπτο χρόνο.

Είναι σημαντικό να μην αγνοούμε τις διαταραχές ύπνου.

Η διάγνωση των διαταραχών ύπνου γίνεται σε εξειδικευμένα Κέντρα Ύπνου, όπου οι ειδικοί γιατροί μπορούν να διενεργήσουν ιδιαίτερες μελέτες ύπνου.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.