Χλαμύδια

Είναι υποχρεωτικά ενδοκυττάρια gram(-) βακτήρια.

Διέρχονται μέσα από μικροβιοκρατείς ηθμούς και πολλαπλασιάζονται με διχοτόμηση.

Εξαρτώνται από το κύτταρο ξενιστή για τον εφοδιασμό τους με ATP.

Υπάρχουν δύο γένη χλαμυδίων, το γένος Chlamydia, βασικός εκπρόσωπος τoυ οποίου είναι τα χλαμύδια trachomatis και το γένος Chlamydophila χλαμυδόφιλα .

Τα κλινικά συμπτώματα, η παθογένεια και επιδημιολογία των χλαμυδιακών λοιμώξεων είναι ίδια με αυτή των ιογενών λοιμώξεων.

Μπορεί να εμπλέκονται στην καρδιαγγειακή νόσο, σε ωτίτιδα, σε άσθμα, σαρκοείδωση, οζώδες ερύθημα, σάρκωμα Κaposi, νοσήματα γεννητικών οργάνων.

Συγκεκριμένα τα χλαμύδια του τραχώματος είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο βακτήριο.

Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση, ανίχνευση και ταυτοποίηση από ενδοουρηθρικά δείγματα, ενδοτραχηλικά δείγματα, φαρυγγικά δείγματα, ούρα πρώτης πρωινής ώρας, κολπικό έκκριμα, σπερματικό υγρό, δερματικές βλάβες βλεννογόνου γεννητικών οργάνων με   κυτταροκαλλιέργεια, άμεσο ανοσοφθορισμό, και με ανίχνευση αντισωμάτων.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.