Ανδρικός ορμονικός έλεγχος

Ο oρμονικός έλεγχος για τον Άνδρα παρέχει πληροφορίες σχετικά με ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να δημιουργήσουν συμπτώματα και παθολογικές καταστάσεις όπως στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη μυϊκή μάζα και μυική δύναμη, κόπωση, διαταραχές διάθεσης, μεταβολισμού και ύπνου, κατάθλιψη, προβλήματα ουροποιητικού, τριχόπτωση, οστεοπόρωση, εξασθένιση ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο ορμονικός έλεγχος περιλαμβάνει:

  • Τεστοστερόνη

Παράγεται κυρίως από τους όρχεις και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, της οστικής πυκνότητας, του μεταβολισμού.

  • Θειική Δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA-S)

Παράγεται στα επινεφρίδια και αποτελεί πρόδρομο μόριο για τη σύνθεση των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Διαταραχές στα επίπεδα της DHEA μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχές αυτών των ορμονών.

  • Οιστρόνη (Ε1) & Οιστραδιόλη (Ε2)

Αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων στους άνδρες σχετίζονται με αύξηση του στήθους (γυναικομαστία), καρκίνο του προστάτη, γυναικεία κατανομή του λίπους και παχυσαρκία.

  • Προγεστερόνη

Αυξημένα προγεστερόνης μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση των επιπέδων άλλων ορμονών.

  • Σωματομεδίνη (IGF-1)

Η μέτρηση του IGF-1 είναι χρήσιμη για την αξιολόγηση της ανεπάρκειας ή της περίσσειας της αυξητικής ορμόνης καθώς και για την αξιολόγηση της λειτουργίας της υπόφυσης.

  • Διυδροτεστοστερόνη (DHT)

Τα αυξημένα επίπεδα DHT αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες. Η DHT μπορεί επίσης να συμβάλει στην υπερτροφία και τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες.

  • Ολικό PSA

Αυξημένα επίπεδα PSA μπορεί να υποδεικνύουν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.