Αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο

Eίναι το σύνδρομο παθολογικής υπεράνοσης αντίδρασης με κλινικά σημεία και  συμπτώματα φλεγμονώδους αντίδρασης.

Διακρίνεται σε πρωτοπαθές και δευτεροπαθές.

Χαρακτηρίζεται από τη δυσλειτουργία των κυτοκινών και την ανεξέλεκτη συσσώρευση και ενεργοποίηση των Τ λεμφοκυττάρων και των ιστιοκυττάρων.

Το σύνδρομο μπορεί να παρατηρηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και η επιβίωση εκτιμάται < 10% σε ασθενείς που δεν θα λάβουν ανοσοχημειοθεραπεία.

Κλινικά εμφανίζει πυρετό, ηπατοσπληνομεγαλία, κυτταροπενίες και τα ενεργά μακροφάγα στα αιμοποιητικά όργανα.Αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο

Πηγές

Seymour CW, Liu V, Iwashyna TJ, et al.Assesment of clinical criteria for sepsis:For the Third International Consensus Definitions for sepsis and Septic Shock(sepsis3).JAMA 2016;315:762-774.

Paterson R.L Webster N.R J.R Coll Surg Edinb 2000;45:178-182

Vincent JL, Moreno R, Takala J, et al.The SOFA (Sepsis-Related Organ Failure Assesment) score to describe organ dysfunction/failure.Intensive Care Med 1996;22:707-710.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.