Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι  σημαντική για την υγεία του δέρματος  γιατί έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος.

Η ίδια βοηθάει στην ελαστικότητα του και στην καλή εμφάνισή του.

Αποτελεί μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι γνωστή και ως ασκορβικό οξύ και το μόριο της είναι ιδιαίτερα ασταθές και πολύ ευαίσθητο στη θερμότητα, στο οξυγόνο καθώς και σε ορισμένα μέταλλα και ενώσεις.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στην επανενυδάτωση και στην την ανάπλαση της υδρολιπιδικής μεμβράνης.

Καταστέλλει την υψηλή αρτηριακή πίεση, ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» ΗDL χοληστερόλης και μειώνει τα επίπεδα της «κακής» LDL χοληστερόλης, καθώς και του επιβλαβή παράγοντα Lp( a ) που σχετίζεται µ ε την συγκέντρωση των λιπιδίων στο αίµα.

Επιπρόσθετα, αποτρέπει την περιοδοντική νόσο και προστατεύει τους οφθαλμούς από τις οξειδωτικές βλάβες και τον οργανισμό από  γενετικές ανωμαλίες.

Η απώλεια των αποθεμάτων της οδηγεί σε αιμορραγίες, μειωμένη επούλωση τραυμάτων και κόπωση.

Πηγές της βιταμίνης είναι τα πορτοκάλια, η παπάγια, οι ντομάτες, οι πιπεριές τσίλι, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, ο ανανάς, οι πατάτες, τα ακτινίδια, ο αρακάς, το πεπόνι.

Πηγές

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12569111/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12875759/

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.