Τρυπτάση

Η αναφυλαξία αποτελεί μια δυνητικά θανατηφόρα, απειλητική για τη ζωή αλλεργική νόσο και η γρήγορη διάγνωση και αντιμετώπισή της είναι αναγκαίες.

Μπορεί να εκδηλωθεί ως αποτέλεσμα κυρίως τροφικής και φαρμακευτικής αλλεργίας και μετά από νυγμό Υμενοπτέρου. Όμως, υπάρχουν και νοσήματα που μπορεί να προκαλέσουν αναφυλακτική αντίδραση χωρίς τη μεσολάβηση IgE-μεσολαβούμενης αντίδρασης, όπως η μαστοκυττάρωση.

Η τρυπτάση είναι το πιο άφθονο πρωτεϊνικό συστατικό των εκκριτικών κοκκίων των μαστοκυττάρων.

Η μέτρηση της στον ορό, χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων, η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα αναφυλαξίας ή αλλεργίας ή συνδρόμου ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων.

Η τρυπτάση ορού κάνει το peak στα 60-90 min μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και παραμένει αυξημένη για 5-6 h.

Πηγές

Sampson HA, Munoz-Furlong A, Campbell RL, Adkinson NF Jr, Bock SA, Branum A et al. Second symposium on the definition and management of anaphylaxis: summary report– Second National Institute of Allergy and Infectious Disease/ Food Allergy and Anaphylaxis Network symposium. J Αllergy Clin Immunol 2006, 117

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.