Τραχειοστομία

Είναι μια τομή στην πρόσθια επιφάνεια του λαιμού μέσω της οποίας  τοποθετείται ένας σωλήνας, ο οποίος στερεώνεται στον λαιμό. Το άκρο αυτού του σωλήνα καταλήγει στην ανώτερη τραχεία και ο αέρας κινείται μέσα σε αυτόν κατά την εισπνοή και εκπνοή.

Ενδείξεις Εφαρμογής

  • Η εξασφάλιση ανοικτής αεροφόρου οδού για διευκόλυνση της αναπνοής
  • Η παροχή δυνατότητας αναρρόφησης βρογχικών εκκρίσεων.
  • Η πρόληψη εισρόφησης στοματικών και γαστρικών εκκρίσεων σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα
  • Η μακροχρόνια χρήση μηχανικής υποστήριξης αερισμού

Το κύριο πρόβλημα στη φροντίδα ενός ασθενούς με τραχειοστομία είναι η πιθανότητα απόφραξης του αυλού, το οποίο μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε λίγα λεπτά εάν δεν αναγνωριστεί.

Η αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου βασίζεται στην πρόληψη, στην αναγνώριση και στην έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση της απόφραξης από κατάλληλα εκπαιδευμένο  νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Πηγές

Arora, A, Hettige, R, Ifeacho, S & Narula, A 2008, Driving standards in tracheostomy care: a preliminary communication of the St Mary’s ENT-led multi disciplinary team approach, Department of Otolaryngology, St Mary’s Hospital, London.

Nicol, M, Bavin, C, Bedford-Turner, C, Cronin, P & Rawlings-Anderson, K 2004, Βασικές Νοσηλευτικές Διαδικασίες, Εκδόσεις Παρισιάνου.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.