Το “θετικό πρόσημο” της μάσκας…

Η απλή χειρουργική μάσκα αποτελεί ένα φυσικό φραγμό των σταγονιδίων που απελευθερώνονται από το στόμα και τη μύτη κατά το βήχα, το φτέρνισμα ή την ομιλία και όταν χρησιμοποιείται σωστά προστατεύει από τη μετάδοση αναπνευστικών νοσημάτων.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν ό,τι οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα.

Μάσκες θα πρέπει να φορούν οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα ασθένειας του αναπνευστικού συστήματος και χρειάζεται να επισκεφθούν χώρους υγείας και επίσης, το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό που υποδέχονται, έρχονται σε επαφή και διαχειρίζονται δείγματα ασθενών με συνάχι ή συμπτώματα γρίππης.

Σε κάθε περίπτωση και όταν χρειάζεται θα πρέπει η μάσκα να έχει το κατάλληλο μέγεθος και να διεξάγεται η σωστή υγιεινή των χεριών πριν την τοποθέτηση της.

Η έγχρωμη πλευρά εφαρμόζεται προς τα έξω και πρέπει να καλύπτει πλήρως το στόμα, τη μύτη και το πηγούνι, σταθερά και χωρίς κενά. Το μεταλλικό στοιχείο που βρίσκεται στην μάσκα, θα πρέπει να πιεστεί στην ράχη της μύτης. Μετά την τοποθέτηση πρέπει να αποφύγουμε την επαφή της με τα χέρια και να πλύνουμε καλά τα χέρια μας.

Η μάσκα αφαιρείται από τα κορδόνια από κάτω προς τα πάνω και απορρίπτεται σε κάδο απορριμάτων. Τονίζεται ότι μετά την απόρριψη της μάσκας τηρείται και πάλι η υγιεινή των χεριών.

Η μάσκα είναι μιας χρήσης και δεν πρέπει να την επαναχρησιμοποιήσουμε.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.