Θωρακοσκόπηση

Η κύρια διαγνωστική εφαρμογή της θωρακοσκόπησης αποτελεί η διερεύνηση της πλευριτικής συλλογής με διαγνωστική ικανότητα 95% σε ασθενείς με κακοήθη πλευριτική συλλογή είναι 95%.

Επίσης, σημαντική θέση κατέχει στη σταδιοποίηση του μη–μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, στη λήψη βιοψίας και στη διάγνωση του μεσοθηλώματος.

Εξίσου σημαντική είναι και η αποτελεσματικότητα της θωρακοσκόπησης στη θεραπευτική αντιμετώπιση νoσημάτων του υπεζωκότα, του εμπυήματος και του πνευμονοθώρακα.

Η θωρακοσκόπηση είναι μία ελάχιστα επεμβατική και ασφαλής μέθοδος, που εκτελείται από τον επεμβατικό πνευμονολόγο με τοπική αναισθησία και μέθη σε ενδοσκοπικό θάλαμο.

Με τη θωρακοσκόπηση ο ιατρός μπορεί μέσα από μία ή δύο μικρές οπές στο θωρακικό τοίχωμα, διαμέτρου μερικών χιλιοστών, να περάσει κάποια ειδικά εργαλεία και να πάρει βιοψίες.

Ακόμα η χειρουργική θωρακοσκόπηση είναι μία επεμβατική τεχνική που γίνεται για θεραπευτικούς κυρίως σκοπούς, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, από χειρουργούς θώρακα με συνθήκες χειρουργείου.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.