Θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια

Η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια είναι αυτοάνοσο νόσημα και εκδηλώνεται με φλεγμονή του οφθαλμικού κόγχου και της οφθαλμικής κοιλότητας εξαιτίας της δυσλειτουργίας του θυρεοειδή αδένα.

Αποτελεί τη συχνότερη εξωθυρεοειδική εκδήλωση της νόσου του Graves και ο ακριβής παθογενετικός μηχανισμός δεν έχει πλήρως διευκρινισθεί.

Χαρακτηρίζεται με  διόγκωση των εξοφθάλμιων μυών που οφείλεται στην αυξημένη από τους οφθαλμικούς ινοβλάστες παραγωγή γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs).

Αναφερόμενα συμπτώματα αποτελούν η προβολή οφθαλμών, η ανάσπαση και η κατάσπαση και η ανάσπαση βλεφάρων, η ξηροφθαλμία, η θολή όραση, τα έλκη στον κερατοειδή, η διπλωπία και η απώλεια της όρασης.

Πηγές

Burch HB and Wartofsky L. Graves’ ophthalmopathy: current concepts regarding pathogenesis and management. Endocr Rev 1993;14:747-793.

Bartalena L, Pinchera A, Marcocci C. Management of Graves’ ophthalmopathy: reality and perspectives.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.