Test Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών

Για ιατρικούς, διαγνωστικούς, ιατροδικαστικούς λόγους η ανίχνευση και μέτρηση των ναρκωτικών ουσιών στα βιολογικά υγρά του οργανισμού (αίμα, ούρα) είναι απολύτως απαραίτητη.

Η μέτρηση των ουσιών αυτών στο αίμα μας δείχνει την παρουσία και την πυκνότητα της ουσίας και επιβεβαιώνει αν το άτομο βρίσκεται υπό την επήρεια ή την εξάρτηση των ανιχνευόμενων ουσιών, τη χρονική στιγμή της αιμοληψίας.

Η ανίχνευση και μέτρηση των διάφορων αυτών ουσιών στα ούρα είναι απόλυτα αξιόπιστη με μειονέκτημα ό,τι δεν παρέχει πληροφορίες για την παρούσα χρήση της ουσίας και δεν συμβαδίζει με την πυκνότητα της ίδιας ουσίας στο αίμα.

Ο χρόνος παραμονής των ναρκωτικών ουσιών διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό και εξαρτάται από σωματομετρικά χαρακτηριστικά, την ηλικία και την σωματική δραστηριότητα. Επίσης η παραμονή των νατκωτικών ουσιών στον οργανισμό εξαρτάται από την συχνότητα χρήσης, τον χρόνο λήψης και την φαρμακοκινητική της ίδια της ουσίας.

Ο χρόνος ζωής των 24 ωρών είναι αποδεκτός για τον εντοπισμό των περισσότερων ουσιών ή φαρμάκων (εκτός από το αλκοόλ όπου οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν σε 3 ώρες).

Το Drug Test Ούρων είναι μια ανοσοχρωματογραφική μέθοδος για γρήγορη ποιοτική ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και των κύριων μεταβολιτών τους  στα ανθρώπινα ούρα, από ένα προκαθορισμένο όριο ανίχνευσης.

Είναι ένα γρήγορο και αξιόπιστο διαγνωστικό τεστ, κατάλληλο για την ανίχνευση των πιο διαδεδομένων ναρκωτικών ουσιών (Μεθαδόνης, Χασίς, Κοκαϊνης, Αμφεταμίνης/Μεθαμφεταμίνης, Μορφίνης, Βενζοδιαζεπίνης, Βαρβιτουρικών κ.α).

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ίχνη στα ούρα εξαφανίζονται γρήγορα, αλλά κάνουν λάθος. Οι περισσότερες ουσίες παραμένουν ανιχνεύσιμες για μια περίοδο μεταξύ 3 έως 6 ημερών μετά την κατανάλωση. Ενώ τα ίχνη της κάνναβης διαρκούν, περισσότερο από όλα, έως και 30 ημέρες.

Η πρόληψη για τα ναρκωτικά ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους τους γονείς. Αφορά το κατά πόσο ο κάθε γονιός φροντίζει τον εαυτό του, τις δικές του ανάγκες και σχέσεις, την προσωπική του εξέλιξη. Ο γονιός είναι πρότυπο και έμπνευση ζωής για το παιδί.

Η ικανοποίηση που αντλούν οι γονείς από τη ζωή τους, από τις σχέσεις τους, τη δουλειά τους είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που τους δίνει δύναμη να μεγαλώσουν παιδιά αυτόνομα, με αυτοπεποίθηση και εκτίμηση για τον εαυτό τους.

Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην οικογένεια τα οποία είναι δυνατόν να βάλουν τις προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και να λειτουργήσουν προστατευτικά:

  • Η θετική, ζεστή σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών προσφέρει προστασία και αίσθηση ασφάλειας ακόμα κι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέσα στην οικογένεια.
  • Η ανοιχτή και άμεση επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, και ιδιαίτερα μεταξύ γονέων και παιδιών, επιτρέπει την επίλυση προβλημάτων, το μοίρασμα προσωπικών αγωνιών, την ψυχολογική στήριξη.
  • Οι ρεαλιστικές προσδοκίες των γονέων για τα παιδιά τους, όχι παράλογες αλλά ούτε χαμηλές, και η θετική στάση των γονέων απέναντι στις ικανότητες των παιδιών ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους. Παράλληλα, επιτρέπουν στο παιδί να θέτει ρεαλιστικούς στόχους για τη ζωή του.
  • Η ανάληψη μικρών ευθυνών και η οριοθέτηση δημιουργεί σταδιακά στα παιδιά την αίσθηση ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και είναι χρήσιμα. Οι σταθεροί και συνεπείς κανόνες είναι σημαντικοί και δίνουν πλαίσιο στη ζωή. Για τα παιδιά οι κανόνες θέτουν ασφαλή όρια, για να μάθουν να ζουν με τους άλλους. Στην πραγματικότητα τα ίδια τα παιδιά, παρότι συχνά αντιδρούν, θέλουν τους κανόνες γιατί τους δίνουν την αίσθηση ασφάλειας και ανακούφισης.
  • Η επαφή των γονέων με το σχολείο, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους για τη βελτίωσή του, η επικοινωνία με τους ανθρώπους ενός χώρου που έχει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο όχι μόνο να μεταφέρει γνώσεις στα παιδιά αλλά να τα εκπαιδεύσει σε κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες, είναι επίσης σημαντικά για την εξέλιξη των παιδιών.

Οι γονείς είναι αγγελιοφόροι μηνυμάτων για τα παιδιά τους. Η ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τη ζωή με θετικό τρόπο, η αποχή των ίδιων από τη χρήση ουσιών, η διαχείριση δύσκολων καταστάσεων με λειτουργικό τρόπο, καθιστά τους ίδιους πολύ ισχυρά θετικά πρότυπα.

 

Πηγές

http://www.kethea-strofi.gr/faq.php?cat=106

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.