Σκολίωση ρινικού διαφράγματος

Το ρινικό διάφραγμα που καλύπτεται από βλεννογόνο,  είναι το τοίχωμα  που χωρίζει την ρινική θαλάμη δεξιά και αριστερά  και από εμπρός αποτελείται από χόνδρο και από πίσω από οστό.

Η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος είναι μία πολύ συχνή ανατομική δυσμορφία της ρινικής κοιλότητας που έχει αποτέλεσμα η ροή του αέρα μέσα στην ρινική κοιλότητα να μην είναι φυσιολογική.

Τα αίτια της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος διαχωρίζονται σε συνθήκες που την προκάλεσαν κατά την ανάπτυξη του σπλαγχνικού κρανίου και σε συνθήκες που προκύπτουν αργότερα κατά την ενήλικη ζωή μας.

Τα συμπτώματα  που αναφέρονται είναι ρινική συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή, ρινορραγίες, ιγμορίτιδες, κεφαλαλγία, προσωπαλγία, διαταραχή όσφρησης,  ροχαλητό.

Η διάγνωση γίνεται με ρινική ενδοσκόπηση και απεικονιστικές εξετάσεις

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.