Συριγμός αναπνοής

Συριγμός είναι το σφύριγμα της αναπνοής. Μπορεί να συνοδεύεται από βήχα, ρινικές εκκρίσεις, θωρακικό πόνο, δύσπνοια, κνησμό, ταχυπαλμία, πυρετό, ζάλη, ναυτία, αιμόπτυση.

Αιτίες

  • Άσθµα
  • Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια
  • Χρόνια ή οξεία βρογχίτιδα
  • Ξένο σώµα στην αναπνευστική οδό
  • Αναφυλακτική αντίδραση
  • Όγκος τραχείας ή κεντρικού αεραγωγού

Oι αρχικές διαγνωστικές εξετάσεις είναι η σπειροµέτρηση, η ακτινογραφία θώρακος και η αξονική τοµογραφία. Εργαστηριακά, μπορεί να ζητηθεί γενική αίματος, ταχύτητα καθίζησης ερυθρών, βιοχημικός έλεγχος ρουτίνας, αέρια αίματος, CRP . Στην περίπτωση εκκρίσεων συνιστάται καλλιέργεια πτυέλων και καλλιέργεια βρογχικών και ρινικών εκκριμάτων. Σε ενδείξεις, συνιστάται ο έλεγχος ειδικών αλλεργιογόνων.

Πηγές

West JB. Respiratory Physiology. The Essentials. Ed. 2000, Lippincott Williams & Wilkins Lumb AB. Applied Respiratory Physiology. Ed. 2005, Elsevier Butterworth Heinemann

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Διαγνωστικό Test Covid-19

Αξιόπιστα και με ασφάλεια από το σπίτι σας

Θέλετε να μάθετε άμεσα, αξιόπιστα και από την ασφάλεια του σπιτιού σας αν νοσείτε από τον νέο κορωνοϊό COVID-19;

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.