Σηπτική θρόμβωση

Η σηπτική θρόμβωση είναι μία σοβαρή επιπλοκή και μπορεί να αφορά κεντρικές φλέβες ή αρτηρίες μετά από παρατεταμένη παραμονή του καθετήρα.

Πρόκειται για ενδαγγειακή λοίμωξη που συνοδεύεται από υψηλού βαθμού και εμμένουσα βακτηριαιμία ή μυκηταιμία.

Επανειλημμένες θετικές καλλιέργειες αίματος, παρά την αφαίρεση του καθετήρα, ή κλινικά σημεία σηπτικού shock, είναι ενδεικτικά σηπτικής θρόμβωσης ή ενδοκαρδίτιδας.

Το συχνότερο παθογόνο σε σηπτική θρόμβωση είναι ο S. aureus, ενώ Candida sp. και Gram αρνητικά μπορεί επίσης να ευθύνονται, λιγότερο όμως συχνά.

Πηγές

Mermel LA, et al. Guidelines for the Management of Intravascular Catheter-Related Infections. Executive Summary. CID, 2001:32;1249-72.

O’ Grady NP. et al. Guidelines for the Prevention of Intravascular Catheter-Related Infections. CID, 2002;35:1281-307.

Kuhn DM. et al. Antifungal Susceptibility of Candida biofilm: Unique efficacy of amphotericin B lipid formulations and echinocandins. Antimicrob Agents Chemother, 2002;46:1773-80.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.