Σύνδρομο Pickwick

Το σύνδρομο υποαερισμού της παχυσαρκίας ή σύνδρομο Pickwick είναι μια κατάσταση κατά την οποία σοβαρά υπέρβαρα άτομα αδυνατούν να αναπνέουν αρκετά γρήγορα ή αρκετά βαθιά, με αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και υψηλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στο αρτηριακό αίμα.

Όσοι έχουν το σύνδρομο Pickwick, συχνά, σταματάνε να αναπνέουν εντελώς για σύντομα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου (αποφρακτική άπνοια ύπνου), με αποτέλεσμα πολλές αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχή υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ασθένεια ασκεί πίεση στην καρδιά με αποτέλεσμα καρδιακή ανεπάρκεια και οίδημα κάτω άκρων.

Το σύνδρομο παχυσαρκίας και υποαερισμού ή ο υποαερισμός που σχετίζεται με βαριά παχυσαρκία ορίζεται ως ο συνδυασμός της παχυσαρκίας (δείκτης μάζας σώματος άνω του 30 kg / m2), υποξαιμίας (πτώση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα) κατά τη διάρκεια του ύπνου, και υπερκαπνίας (αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα) κατά τη διάρκεια της ημέρας, που προκύπτει από τον υποαερισμό (υπερβολικά αργή ή ρηχή αναπνοή).


Διάγνωση συνδρόμου Pickwick

Ο δείκτης μάζας σώματος άνω των 30 kg / m2 (μέτρο της παχυσαρκίας, που λαμβάνεται με τη λήψη βάρους κάποιου σε χιλιόγραμμα και τη διαίρεση με το ύψος ενός ατόμου σε τετραγωνικά μέτρα)

Τα αρτηριακά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι πάνω από 45 mmHg, όπως προσδιορίζεται με τη μέτρηση των αερίων αρτηριακού αίματος, όπως συμβαίνει σε υποαερισμό, χρήση ναρκωτικών, σοβαρή αποφρακτική ή διάμεση πνευμονοπάθεια, σοβαρές διαταραχές του θωρακικού τοιχώματος, όπως κυφοσκολίωση, σοβαρό υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργία του θυρεοειδούς), νευρομυϊκή ασθένεια ή συγγενές σύνδρομο κεντρικού υποαερισμού

Εάν υπάρχει υποψία για απλό υποαερισμό κατά τον ύπνο, γίνεται μέτρηση του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, το οποίο είναι αυξημένο. Αυτό απαιτεί προσδιορισμό των αερίων αρτηριακού αίματος, με λήψη ενός δείγματος αίματος από μια αρτηρία, συνήθως τη κερκιδική αρτηρία. Η μέτρηση των επιπέδων διττανθρακικού σε φλεβικό αίμα γίνεται εναλλακτικά. Εάν αυτή είναι αυξημένη (27 mmol / l ή υψηλότερη), θα πρέπει να μετρώνται και τα αέρια αίματος.

Για να γίνει διαφοροδιάγνωση των διάφορων υποκατηγοριών του συνδρόμου Pickwick, απαιτείται πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου, ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, ηλεκτροκαρδιογράφημα, παλμική οξυμετρία και εξετάσεις αίματος για έλεγχο του υποθυρεοειδισμού και πολυκυτταραιμία, ακτινογραφία θώρακος ή αξονική τομογραφία, σπιρομέτρηση.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.