Σύνδρομο Καρυοθραύστη

Το σύνδρομο Καρυοθραύστη είναι μια παραλλαγή του συνδρόμου παγίδευσης της νεφρικής φλέβας, όπου οι αρτηριακοί κλάδοι της αορτής κοντά στο νεφρό συμπιέζουν την αριστερή νεφρική φλέβα.

Η συμπίεση της αριστερής νεφρικής φλέβας μπορεί να αναγκάσει το αίμα να ρέει προς τα πίσω σε άλλες κοντινές φλέβες και να τις κάνει να διογκώνονται.

Το σύνδρομο καρυοθραύστη δεν είναι κληρονομικό, και μπορεί να προκληθεί κατά την εγκυμοσύνη.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του συνδρόμου Καρυοθραύστη περιλαμβάνουν πόνο στη νεφρική χώρα, αιματουρία, πυελική συμφόρηση ή κιρσώδεις φλέβες στην κάτω κοιλιακή χώρα, πόνο στις γυναίκες κατά την σεξουαλική επαφή και και διευρυμένες φλέβες στο όσχεο του άνδρα, κιρσοί κάτω άκρων.

Διάγνωση

Συνιστώται αιματολογικές και κυταρολογικές εξετάσεις, γενική και καλλιέργεια ούρων, ουρηθροκυστεοσκόπηση και αξονική ουρογραφία.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.