Συλλογή ούρων 24ώρου

Είναι μία εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιείται σε δείγμα ούρων, το οποίο συλλέγεται για ένα 24ωρο και χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας και την πρόγνωση της βλάβης.

Οι παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού,  η διαβητική νεφροπάθεια, τα αυτοάνωσα νοσήματα, το νεφρωσικό σύνδρομο, η πολυκυστική νόσος των νεφρών.

Για να γίνει σωστά η συλλογή των ούρων, χρειάζεστε ένα μεγάλο ειδικό δοχείο, στο οποίο θα αποθηκεύετε τα ούρα και ένα μικρότερο, στο οποίο θα ουρείτε, και στη συνέχεια θα μεταφέρετε τα ούρα στο μεγάλο. Η πρώτη πρωινή ούρηση, μετά το πρωινό σας ξύπνημα δεν συλλέγεται. Από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει η διαδικασία της συλλογής. Τη δεύτερη ούρηση καθώς και όλες τις υπόλοιπες συλλέγετε μέχρι και την πρώτη πρωινή ούρηση της επόμενης μέρας. Η πρώτη πρωινή ούρηση της πρώτης και δεύτερης ημέρας πρέπει να είναι την ίδια  ώρα. Αν χρειαστεί χρησιμοποιείστε και δεύτερο δοχείο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής των ούρων δεν πρέπει να παραλείψετε καμία ούρηση διότι η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί. Είναι πολύ σημαντικό  τα ούρα να φυλάσσονται στο ψυγείο.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΓΑΛΑΤΣΙ: Λεωφόρος Βεϊκου 19

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ: Πλατεία Κανάρη 15

Ακολουθήστε μας

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Γαλατσίου & Κυψέλης λειτουργούν διαχρονικά με αγάπη για την υγεία και τον άνθρωπο και με σύμμαχο την επιστημονική ιατρική κατάρτιση και τη σύγχρονη τεχνολογία διαθέτουν την εμπειρία που στοχεύει στην ακρίβεια της διάγνωσης και την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο meganalysis.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.